top of page

De ce Kindle și nu cititul pe tabletă


În ianuarie 2021 am decis că e cazul să îmi iau Kindle și asta pentru că mi se redeschise apetitul pentru citit, după o sarcină în care doar ideea de a citi îmi provoca greață. Da, există și așa ceva... Sarcinile sunt foarte ciudate. Ulterior am pățit același lucru și pe parcursul celei de a doua sarcini.


Cert e că pe când cel mare avea câteva luni și stăteam mult timp lângă pătuțul său, până adormea, pe întuneric, am realizat că în acel timp aș putea citi ceva ca să nu mai simt așa multă nerăbdare. Și astfel a încolțit în capul meu ideea de a-mi lua un Kindle Paperwhite cu lumină de fundal.


De ce Kindle? Aș fi putut să citesc pe tabletă pentru că ulterior au apărut și aplicații cu cele mai noi cărți în format ebook. Ei bine, pentru că am ochii sensibili și foarte uscați, am fost mai determinată să caut o alternativă sănătoasă de a citi. Tu te-ai gândit vreodată cât timp din zi stai cu ochii în ecrane? Telefon, tabletă, laptop, etc, iar cititul ar trebui să ne relaxeze și cititul pe tabletă contravine cu această idee.


Ecranul e-ink oferă o experiență de citire similară cu cea a unei cărți tipărite, fără a obosi ochii, chiar și în lumina directă a soarelui.Pentru mine asta contează cel mai mult. Pe lângă asta, are iluminare integrată, astfel încât să poți citi în condiții de lumină slabă sau întuneric fără a-i deranja pe ceilalți. Nu mai zic de satisfacția pe care mi-o dă gândul că am la mine o listă lungă de cărți într-un dispozitiv așa de ușor și subțire, atunci când sunt în concediu și că nu e nimic dacă termin o carte sau două (nu că s-ar fi întâmplat de când am copii, dar știu că nu mai e mult până acolo). Bateria durează săptămâni întregi, ceea ce înseamnă că nu trebuie să îl încarci frecvent. Dar asta depinde și de cât de mult citești.


Poți descărca o varietate largă de cărți în format electronic din magazinul Kindle, dar și de pe Z-Library sau alte site-uri similare, acestea din urmă fiind free. ( economieeee whaaat?)


Totuși, dacă preferi să citești cărți tipărite, Kindle poate să nu îți ofere aceeași plăcere.Trebuie să știi că Kindle este restricționat la propriul format de fișier (MOBI) și nu suportă toate formatele de fișiere electronice. Însă există convertoare online unde poți converti orice format în MOBI sau chiar aplicația CALIBRE. Pentru a descărca cărți noi, ai nevoie de o conexiune la internet, dar poți foarte ușor trimite cărțile descărcate pe email-ul Kindle-ului, de pe emailul personal.


În final, alegerea unui Kindle Paperwhite depinde de preferințele tale personale în ceea ce privește cititul și de cum consideri că se potrivește nevoilor tale. Eu una îl ador, sunt foarte fericită că l-am achiziționat cu vreo 450 RON la început de 2021, al meu fiind varianta de 2019, pentru că deja și-a scos banii. Dacă ai să arunci un ochi pe pagina mea de Goodreads ai să vezi cam cât și ce am citit și poți face un calcul rapid. Asta în condițiile în care își descarci cărțile gratis de pe site-urile de profil. Am mai cumpărat cărți de pe Amazon & altele și am adorat faptul că le-am putut accesa imediat și nu a trebuit să aștept câteva zile pentru a mă bucura de ele. Găsești varianta din 2021 aici: Kindle Paperwhite 2021


Pentru mine, Kindle Paperwhite este cea mai frumoasă librărie.

* acest articol nu e sponsorizat. Preferința mea pentru Kindle e pur personală și de nimeni influențată.


Dacă aveți întrebări, le aștept în comentariile acestui articol.








29 views0 comments
bottom of page