
Dacă ești viitoare mămică sigur ești destul de bulversată cu privire la perioada ce te așteaptă și habar nu ai de ce îți va fi necesar în primele luni. După doi copii, m-am gândit să fac un top al obiectelor care mie mi-au fost extrem de folositoare în primele 6 luni de viață ale fiecăruia, obiecte la care nu m-am gândit înainte de primul, dar pe care am ajuns să le cumpăr pe parcurs și să le refolosesc la al doilea.
Baby nest
La primul copil l-am luat după câteva zile de la naștere, la al doilea l-am folosit de cum am ajuns acasă. Ambii copii au stat între noi, în pat, pentru o perioadă, după care, pentru a le menține acel snuggle feeling, au dormit în baby nest și în pătuțul lor până nu au mai încăput. A fost un item foarte util pentru că mi-a oferit mie siguranța că nu vom da peste ei în pat. Bordurile îi protejează, iar întregul baby nest este destul de lat astfel încât să nu existe riscul de sufocare. Probabil depinde și de copil, dar ai mei au fost destul de mari și au avut loc berechet în baby nest. Noi l-am avut pe acesta: Cosulet bebelusi pentru dormit Kidizi Baby Nest Cocoon. L-am folosit doar în pat, nu l-am cărat prin casă pentru că baza e din material moale, nu are salteluță, așa că copilul se putea trezi în încercarea de mutare și nu merita riscul. L-am putut spăla și usca la mașină și uscător fără probleme.
2. Chicco Pocket Relax
Un alt obiect extrem de util, obiect pe care l-am folosit intens la ambii copii este un balansoarul de la Chicco care, din păcate, nu se mai fabrică. Pe mine m-a salvat teribil. Datorită lui am avut mai multă libertate și nu mi-am făcut griji de unde aș putea să îi așez astfel încât să fie în siguranță în fiecare încăpere din casă. Ei și-au petrecut cea mai mare parte din zi în acest scăunel, din primele zile de viață până pe la 6 luni. L-am luat cu noi în toate călătoriile și chiar vizitele. E musai de avut în primele luni. O variantă asemănătoare ar fi: Balansoar Chicco Muzical
3. White Noise
De la primul copil am aflat de beneficiile white noise-ului și anume faptul că acesta ajută bebelușii să doarmă mai bine (explicația ar fi cum că ei sunt obișnuiți cu zgomotul din burtică, așa că atunci când e prea liniște, îi neliniștește) iar pe lângă asta el mai și ajută la blocarea zgomotelor din restul casei.
La primul băiat am folosit pentru 9 luni de zile opțiunea de white noise din Google Home care se activează dacă îi spui să - Play White Noise- și funcționează constant pentru 12 ore. Pentru că somnul celui mare era foarte complicat, fragmentat și niciodată nu adormea la scurt timp după ce porneam white noise, se întâmpla ca la finalul celor 12h de sunet să se trezească... Așa că am decis că avem nevoie de un aparat special pentru asta și astfel am dat peste Little Domi. Din ce am observat, exact varianta noastră nu mai valabilă, dar am să las link cu varianta mai nouă: Aparat de sunete albe. Vă spun mai multe detalii despre aparatele pe care noi le-am luat pentru că după ce l-am născut pe al doilea copil, am decis să mai luăm încă unul. Aparatul are foarte multe sunete, însă noi am ales unul clasic de white noise. Poți seta 3 tipuri de timere, dar îl poți lăsa pronit și non stop că nu se va opri decât dacă rămâne fără baterie sau e scos din priză. Pentru că da, un aspect deranjant în cazul aparatelor noastre ar fi acesta: se opresc dacă sunt conectate la priză și se ia curentul. De asta noi ne-am obișnuit ca pe timp de zi, când somnurile sunt scurte, să le lăsăm decuplate din priză ca nimic să nu le peturbe somnurile copiilor. Bateria ține foarte mult. Am pățit să funcționeze și 2 nopți consecutive fără a fi încărcat pentru că nu realizasem că nu e în priză. Deci sunt extrem de mulțumită de ceea ce am luat.
4. Camera de monitorizare bebe & cameră Xiaomi
Așa sunt de diferite experiențele între copii și am simțita asta pe pielea mea. În cazul celui mare am luat o cameră de supraveghiere Xiaomi 360 pe care am folosit-o intens și exclusiv până pe la 5 luni, după care am folosit-o mai lejer, inclusiv acum la 3 ani. Camera poate fi vizualizată dintr-o aplicație de pe telefon sau tabletă, iar în cazul nostru, la început, foloseam tableta și îi urmăream stresați întregul somn. La 5 luni am trecut la un baby monitor și tare bine a fost.
La al doilea copil, am mai luat o cameră de supraveghiere strict pentru calitatea video-ului, dar baby monitorul a funcționat cel mai mult în primele luni. Ca să explic mai bine, după ce ne-am relaxat, am ajuns să folosim camerele de supraveghere strict pentru monitorizări scurte, dacă adoarme sau nu, dacă plânge, de ce plânge, să verificăm dacă s-a trezit sau și-a prins piciorușul în zăbrelele pătuțului, etc. Baby monitorul a fost folosit mai scurt, la început, când somnurile erau scurte, ca să auzim când se trezește copilul. De asemenea, în călătorii avem mereu baby monitorul cu noi pentru că dacă avem posibilitatea să stăm pe balcon sau în altă cameră, să știm că îi putem auzi pe copii. În general, aparatele speciale nu sunt dependente de wifi, așa că sunt ideale pentru deplasări. Noi avem un monitor Mappy, care din ce observ, nu se mai găsește, dar vă las monitor similar pentru că arată exact la fel, dar e branduit diferit: Baby Monitor.
5. Pat pliabil
Vreau musai să vă recomand pătuțul pliabil ca idee pentru că e extrem de folositor. În acest moment avem 2, același model, design diferit și luat la o distanță de 2 ani și anume pătuțul pliabil Chipolino Capri. Le-am folosit în deplasări, în faza de mutare din cameră, la 5 luni, când pentru a-i obișnui cu camera lor, îi adormeam acolo ziua, iar noaptea reveneau în camera noastră, în pătuțul lor de lemn. Noi am cumpărat o saltea suplimentară, de pătuț de bebe, pentru că cea care vine cu patul e foarte incomodă.
Cam acestea au fost obiectele esențiale pentru primele luni de viață ale băieților noștri, obiecte care ne-au ajutat enorm și la care nu ne-am gândit la început că ne-ar fi utile.
Sper că acest articol este de ajutor! Pentru orice fel de întrebări, sunt aici, în comentarii.