top of page

Vacanta la Phoenicia Blue View Olimp 2023 cu 2 copii mici

Așa cum am promis și pe Instagram @juliahasch_ revin cu un articol detaliat vis a vis de vacanta la Phoenicia Blue View din Olimp, hotelul Belvedere.

Pentru cine nu mă cunoaște, eu sunt Julia (29 de ani), mamă a doi copii, Tudor( 2 ani și 8 luni) și Victor (8 luni) și creator de conținut pe Instagram de când a apărut la noi (am și uitat anul). Dar dacă vrei să afli mai multe despre parcursul meu, te invit să dai click aici.

Anul acesta am decis să facem prima vacanță în 4, de trial, la mare în România. Am avut mari emoții cu privire la somnul celor 2. Era prima dată după 3 luni în care aveam să dormim toți 4 în aceeași cameră. De la 5 luni l-am mutat pe Victor în camera lui și i-am făcut sleep training. Dacă te interesează subiectul, găsești mai multe informații în highlight-ul dedicat de pe Instagram, dar urmează să fac un articol și aici, pe blog. Revenind la dormitul în aceeași camera, Tudor, cel mare, încă se foiește mult noaptea, se mai trezește pentru a bea apă și a merge la baie. Așa că, automat face zgomot. După o perioadă în care Victor a fost obișnuit să doarmă în liniște, la el în cameră, nu știam cum va reacționa acum. Dar ne-a întrecut toate așteptările. A adormit liniștit chiar dacă Tudor a mai cântat și s-a tot foit peste noapte.

Noi am cerut oferte pentru un sejur de 7 nopți de la Eximtur pentru că încă nu știam cum va fi experiența cu cei doi, dar ar fi mers cu siguranță măcar 10 zile de vacanta la Phoenicia Blue View. Am cam suspinat când ne-am decazat. Cert e că noi am prins un preț destul de bun, luând oferta prin martie.

Complexul Phoenicia Blue View din Olimp este alcătuit din hotelurile: Panoramic, Amfiteatru și Belvedere. De cum ajungi, sunt situate în această ordine. Între Panoramic și Belvedere s-a creat o “punte” unde găsești fel de fel de cafenele, tarabe și o scenă pentru concerte, teatre, evenimente per total. Noi am fost în perioada 23-30 iunie și am prins puțină activitate, cafenelele fiind inchise, dar restul era funcțional seara.

Am fost destul de bulversată la început, pentru că nu îmi era clară diferența între hoteluri, dar consider că am avut un noroc incredibil când ne-am decis asupra corpului Belvedere. Eu am primit ofertele de preț de la agenție și am sunat la recepția Phoenicia pentru mai multe informații pentru a mă decide asupra hotelului. Știu doar că informația cum că într-o cameră cu pat matrimonial de la Belvedere încap 2 pătuțuri de bebe m-a determinat să aleg acest corp. De asemenea, am vrut foarte mult vedere la mare/piscină și astfel am știut clar ce alegem.

Zis și făcut. Noi am pornit în vacanță cu zero așteptări din toate punctele de vedere.

Pe mai departe te las cu lista de pro și contra pentru hotelul Belvedere și experiența noastră per total în această vacanta la Phoenicia Blue View.

Disclaimer: Te rog să accepți că suntem cu toții diferiți și că fiecare dintre noi avem alte criterii când vine vorba de alegerea unui serviciu. De asemenea, unii dintre noi sunt mai toleranți cu privire la anumite aspecte și alții nu tocmai. 🙂

PRO:

 1. curățenie în cameră & baie

 2. baia arăta foarte bine, fără cap de duș mâncat de vreme sau alte nebunii

 3. perdele de soare întunecă minunat, fiind un plus pentru cei cu copii mici care au nevoie de aproape beznă. Nu e blackout să nu vezi nimic, dar a fost suficient de întuneric încât să dormim cu toții duși la prânz câte 1,5-2 h.

 4. se face curățenie zilnic in camere & baie, așternuturile se schimbă o dată la 2 zile

 5. la ora 12, în majoritatea serilor, se închide cam tot-luminile de pe hoteluri, barul, muzica, etc.

 6. cu ușa de la balcon închisă și cu white noise, nu am fost deranjați de unica seară (sâmbătă) în care a fost petrecere la piscină, aceasta fiind sub balconul nostru.

 7. mâncarea destul de bună, nu ai variație ca la turci, dar tot a fost ok. În ultimele zile am dat și peste kids corner, cu mâncare pentru bebeluși, dar acela e tare sărăcăcios.

 8. ai acces către plaja privată unde se presupune că doar cei cazați au acces și astfel poți găsi șezlonguri libere mereu.

 9. există piscină specială pentru copii, cea de lângă corpul Belvedere având și copaci care fac umbră

 10. tot pentru copii este și un spațiu, pe plajă, cu leagăne și tobogane

CONTRA:

 1. la ei există doar ALL INCLUSIVE LIGHT, așa că nu mai ai nimic pe lângă cele 3 mese. Ne-ar fi plăcut să existe și opțiunea de ULTRA ALL INCLUSIVE. Dar tot nu cred că s-ar fi ridicat la nivelul turcilor.

 2. la desert erau puține opțiuni și aproape mereu aceleași sortimente. Nimic deosebit.

 3. mâncarea pentru copiii diversificați până într-un an foarte limitată… iar în corpul Belvedere e afară! Habar nu am avut de existența colțului pentru bebeluși până în penultima zi. Destul de prost amplasat.

 4. am dat peste multe farfurii, căni și tacâmurile prost spălate. La capitolul acesta a lăsat de dorit. Înțeleg că e volum mare de vase, dar nu ar strica mai multă atenție la acest aspect.

 5. scaunele de masă pentru copii sunt potrivite doar pentru toddleri, în nici un caz pentru bebeluși sub un an. Noi l-am ținut restul sejurului pe cel mic doar în cărucior pentru că în prima seară, la o secundă de neatenție, era să se scurgă de pe scaun, acesta fiind gândit fără o bară între picioare.

 6. parcarea din fața hotelului este cam micuță și dacă vii într-o perioadă mai aglomerată te poți trezi fără loc de parcare.

 7. prosoapele pentru plajă se schimbă o dată pe zi. Dacă se întâmplă să uiți să le duci până în ora 19, a doua zi rămâi cu ele, pentru că fetele care se ocupă de ele refuză cu vehemență schimbarea lor. Noi am pățit să uităm să le ducem într-o seară, le-am pus la uscat pe balcon și în noaptea respectivă a plouat.  A doua zi erau ude complet și a trebuit să ne tragem de șireturi pentru a ni le schimba. Asta nu mi s-a părut deloc ok!

În perioada în care am fost noi, final de iunie, stațiunea este cam moartă. Sau poate așa e în general. Cert e că dacă îți dorești o faleză animată, poți merge pe jos în Neptun. Noi am făcut asta în două seri. Acolo găsești faleza tipică românească. În Olimp ai o faleză la înălțime, deasupra plajelor private, cu zero magazine, cașcarabete. Ceea e divin dacă îți dorești liniște.

Pentru noi a fost prima dată când am ajuns în Olimp. Habar nu aveam că există o stațiune atât de liniștită și verde la noi. Are și câteva alei superbe, mai umbrite, pe unde te poți plimba ziua, în tihnă.

Ne-a plăcut foarte mult experiența și plănuim să o repetăm. Am fost foarte mulțumiți de resort, dar nu ne-am fi supărat dacă puteam face mai multe în interiorul său. Pentru orice întrebări legate de vacanta la Phoenicia Blue View te aștept pe Instagram @juliahasch_.

10 views0 comments
bottom of page